Informatie over dementie


Odensehuis De Bovenkamer is een inloophuis als uw geheugen niet meer zo is als het was of als de dokter u gezegd heeft dat u beginnende dementie heeft. Een diagnose of indicatie is niet nodig. De Bovenkamer heeft een duidelijk programma en toch kunt u komen en gaan wanneer u wilt. Ook kunt u zelf bepalen wat u wilt doen. De Bovenkamer zal voor u als een prettig en veilig ‘tweede thuis’ voelen. Hier kunt u zichzelf zijn, ook als uw hoofd omloopt.

Kom in uw eentje naar De Bovenkamer of samen met iemand anders, het maakt niet uit wie. Dat bepaalt u zelf. U kunt meedoen aan leuke activiteiten zoals muziek maken, zingen, bewegen, koken of schilderen. Ook kunt u, als u dat wilt, zelf een bijdrage leveren aan de activiteiten. We luisteren naar verhalen en discussiëren over van alles.  We halen samen herinneringen op en kijken tegelijkertijd naar de toekomst. Een mooie combinatie van gezelligheid, vertrouwen en zinvolheid. Niets moet en veel kan.

Het zal voor u niet altijd gemakkelijk zijn om over de drempel te komen. Maar misschien heeft u vragen als: Wat kunt ik thuis nog doen en wat lukt

niet goed meer? Wat wil ik graag? Hoe kan ik het beste reageren op vragen die ik niet meer weet? En gewoon praktisch, waar wil ik advies over krijgen?

De Bovenkamer geeft deskundige voorlichting op vragen die u stelt of beperkingen die u tegenkomt. Altijd zoeken de begeleiders samen met u naar mogelijkheden om het u gemakkelijker te maken.

Als u  kennis wilt maken met De Bovenkamer, dan krijgt u een gesprek waarin uw belangstelling, wensen, talenten en mogelijkheden centraal staan. Wees welkom.

Odensehuis De Bovenkamer’ is open op  dinsdag en donderdag tussen 10.00 uur en 13.00 uur. Op deze dagen zorgen wij samen voor een gezellige lunch.